понеделник, 7 септември 2009 г.

Defence, Development and Diplomacy - отбрана, развитие и дипломация беше темата на тридневен семинар в Хага, Холандия, организиран от Младежите на ЕНП

В периода 3-6 септември 2009 г. в европейската столица на правосъдието се събраха младежи от 19 държави (включително и държави външни на ЕС), за да обменят опит и да научат повече за триизмерната политика на трите “D”.

Семинарът беше открит от: холандския евродепутат г-н Ламберт ван Нистелрой от групата на ЕНП; г-жа Лиан Декер, вицепрезидент на холандската Християндемократическа партия; Жероен ван Велзен, председател на Младежката организация на холандските християндемократи, която беше и домакин на семинара; г-н Маартен Боеф, Министерство на външните работи на Кралство Холандия; г-н Андрю Манн, консул в Американското посолство в Холандия.

По време на семинарните панели през трите дни лектори бяха: г-жа Мейндерсма, Международен център за стратегически науки; Берт ван Руйтенбеек, Фондация „Спасете децата”; г-н Джино ван дер Вуут, съветник по военните въпроси към Министъра на международното развитие; г-жа Фериер, член на холандския парламент. Обобщението на семинарните панели бе направено от г-н Хухтанен, Председател на Центъра за европейски науки.

Ден преди края на семинара се проведоха и срещата на Бюрото на Младежите на ЕНП, както и заседанието на Съвета им.

В рамките на семинара Младежите на ГЕРБ бяха представени от Калин Захариев, член на НИС на МГЕРБ, който представляваше организацията в качеството й на гост в YEPP. Следващата стъпка, преди придобиването на пълноправно членство, е статутът на наблюдатели. След презентация на организацията пред Съвета на Младежите на ЕНП, МГЕРБ получиха уверение, че е въпрос на кратък период от време преди да придобият статут на членове в YEPP.МГЕРБ получиха поздравления за изключителната си работа от 2008 г. насам от страна на Президента на YEPP, Лоран Шотатан, както и от членовете на бюрото на YEPP.

Няма коментари:

Публикуване на коментар