сряда, 1 декември 2010 г.

МГЕРБ Пловдив изнесе презентация за вредите от тютюнопушенето и проведе анкета сред учениците.

В Международния ден против тютюнопушенето младежите от МГЕРБ организираха дискусии в четири пловдивски училища за вредите от тютюнопушенето, които преминаха при голям интерес и пълни зали.

Младежката организация на ПП ГЕРБ в П ловдив-град обобщи резултатите от анкета, която бе направена паралелно с презентацията и дискусиите, сред 200 ученици от 4 пловдивски училища по случай Международния ден против тютюнопушенето.

Данните от проучването сочат, че редовно пушат 22 % от всички запитани, докато непушачите са 43%. Рядко пушат 15 на сто от анкетираните ученици, а 19 на сто заявяват, че са пробвали поне веднъж. Редовно пушат 32 % от девойките, докато при младежите редовните пушачи са едва 7 %. 63 на сто от всички запитани заявяват, че приятелската им среда се състои предимно от пушачи, докато едва 38 % твърдят, че са сред непушачи.

Според 73% от запитаните, пушенето е вреден навик и само 5% смятат, че е безобидно удоволствие. 65% са запознати с вредите от тютюнопушенето и се стараят да ги избягват. Според 55% забраната за тютюнопушене на обществени места е трябвало да се въведе отдавна, а 13% подкрепят забраната, въпреки, че са пушачи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар